תאונות דרכים רבות הינן תוצאה של היסח דעת רגעי, הרבה תאונות קורות כאשר נהג נוסע בכביש מהיר ולפתע התנועה נעצרת והוא עסוק בסלולרי, GPS או במשהו אחר שגורם לו להיות מוסח לחלוטין מהכביש.
במקרים אלה התנועה עוצרת בפתאומיות וכמה שניות של חוסר תשומת לב יכולה להוביל לאסון רב נפגעים בכביש וראינו בעבר - תאונות שרשרת.
ראשית נתחיל בזה שנפנים איך להמנע מהיסח הדעת ובכך למנוע את תאונות דרכים הגורמות למאות הרוגים בשנה על כבישי ישראל, לאחר מכן נלמד מה צריך כדי להתגונן משפטית ואיך לפעול אם היינו כקורבן להיסח דעתו של נהג אחר שגרם לתאונה.
על מנת למנוע היסח דעת צריך להפנים חוק אחד בלבד, כאשר אנחנו על הכביש העיניים שלנו צריכות להיות על הכביש כך גם האוזניים שלנו, האזנה למוזיקה, דיבור בטלפון(גם עם דיבורית), להסתכל למעלה ולצדדים להיות מרוכז בשיחה חשובה, כל אלה מאיטים את זמן התגובה של הנהג וזה מוכח מדעית.
ביטוח חובה הינו ביטוח מכסה נפש במקרה של תאונת דרכים כשמו כן הוא ביטוח חובה, כל רכב חייב להיות מבוטח בביטוח שכזה, במידה ופגעת או נפגעת בתאונת דרכים הביטוח הזה מכסה את פגיעות הגוף והנפש של הנפגעים של תאונות דרכים החל מהקלות ועד לקטלניות ביותר.
אם לא עשית ביטוח חובה ובכל זאת פגעת בנפש, שים לב לקטע הבא: הנפגע בו פגעת בתאונת הדרכים יפוצה ויקבל תשלום מלא על כל נזקי התאונה מקרן קרנית לנפגעי תאונות דרכים אשר לא מכוסים על ידי פוליסת ביטוח חובה, אילו אתה צפוי לתביעות של עד כמה מליוני שקלים שאותם תצטרך להחזיר לקרנית על התשלום אותו שילמה לנפגע וכל זאת חוקי לחלוטין ובצדק.
לכן ביטוח חובה הוא לא סתם חובה, הוא חובה גם לנו וגם לכולם, תאונות דרכים גובות קורבנות רבים לכן שמרו על עירנות בכבישים על מנת למנוע את התאונה הבאה, כמובן שבכל מקרה של תאונת דרכים מומלץ לבדוק מספר עורכי דין לנזיקין על מנת לבחור עורך דין טוב שייצג אתכם אל מול הגורם המפצה המתאים.
כמובן שלא כל עורך דין תאונות דרכים ישיג את אותו פיצוי ולשם כך צריך לקרוא המלצות ולשאול מכרים רבים על מנת למצוא את האחד שיוכל להוציא את הפיצוי המירבי על תאונת דרכים כמוגדר בחוק.